In Lorentz vind je een breed scala aan woningen; compacte studio’s, luxe maisonnettes en appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Allemaal zijn ze even perfect afgewerkt en de meeste woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Kies je voor een studio, dan geniet je van de kers op de Lorentz-taart: een geweldig, gemeenschappelijk dakterras. Helemaal bijzonder zijn de maisonnettes: licht, lucht en ruimte, verdeeld over twee royale verdiepingen. Lorentz is aangesloten bij De Duurzaamste Kilometer, Leidens eigen ‘Green Deal’ (zie duurzaamstekilometer.nl). Zo wordt het gasloos gebouwd en is het o.a. voorzien van een waterdak – een ingenieus systeem waarmee regenwater opgevangen wordt, dat vervolgens wordt gebruikt voor de dakbegroeiing. Zo wordt het riool aanzienlijk ontlast.

Onbezorgd genieten

Jij weet wat je wilt. Dus jij zoekt een woning  dat bij jou past, in deze fase van je leven. Eén, twee of drie slaapkamers? Klein maar fijn en alles binnen handbereik of toch liever wat ruimer in je jas? Wel of geen parkeerplek? Eén ding is zeker: jij kunt straks onbezorgd genieten van je appartement en de unieke omgeving. Onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. En van de turbulente huizenprijzen lig jij niet wakker: jij huurt. Dat geeft rust.

Bekijk alle foto’s van Lorentz
 

Leiden ligt centraal in de Randstad en Lorentz ligt centraal in Leiden, vlakbij de uitvalswegen en letterlijk tegenover het station. Gezellig shoppen of naar de kroeg? Dan pak je de fiets of je loopt even naar het centrum. Treinen en bussen gaan vanaf Leiden CS naar alle windrichtingen. Maar ga je de stad uit, dan zul je al gauw merken dat je niet kunt wachten om weer naar huis te gaan. Natuurlijk vanwege je fijne appartement in Lorentz. Maar ook omdat Leiden zo’n ontzettend leuke stad is. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken: in Leiden staan fantastische musea, theaters en bioscopen. De universiteit – de oudste van Nederland, opgericht in 1575 – brengt reuring, met hippe winkeltjes en gezellige horeca. Maar loop op een verstilde zondagochtend langs het Rapenburg, terwijl de ochtendnevel boven de gracht hangt en iedere stap is een stap terug in de tijd.